Kyckling med Gorgonzolasås

Publicerat 2011-08-01 Kl 21:06:23 | Ätbart - Matlagning | 0 Kommentarer

Puuuh, va trött jag är just nu. Lagade nyss mat att ha i matlåda då jag rensade kylen igår (tills det typ inte fanns någonting alls kvar), sen har jag handlat lite idag så nu ska jag väl överleva tills Mor och Far kommer hem på Onsdag :)

Det blev alltså Kyckling med Gorgonzolasås, Ris och Sallad. Plus Herrljungas nya Cider med smak av Viol (RIKTIGT GOD!)



Tänkte att jag skulle skriva upp ett recept här men jag har inga exakta mått! Men jag skriver ut ändå.

- Kycklingbröstfiléer (3?)
- Purjolök (en hel)
- Gorgonzolaost (stor som en pizzaslice och typ 1cm tjock)
- Grädde/Becel (ca 3dl)
- Mjölk (1dl)
- Hönsbuljong (2st)

1. Fördela kycklingen i mindre bitar och stek dem i en stekpanna med lite smör.
2. Hacka purjolöken och koka ihop med grädde/becel, mjölk, ost och buljongen.
3. Lägg kycklingen i en ungssäker form och häll över såsen.
4. Låt stå ca 20 min i ugnen på 200 grader.

Servera med Ris, Bulgur eller Pommes Frites och en sidesallad.

Njut :D






Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:





RSS 2.0