Julafton 2011

Publicerat 2011-12-24 Kl 23:03:31 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Nu har jag varit riktigt dålig på att blogga. Innan jag skriver om Julen tänker jag berätta om att det som har hänt under tiden är att Linn var på besök en helg och sedan helgen efter det åkte vi (jag och Dennis) upp till Uppsala då söta farmor bjöd på julbord! Sen har det väl inte hänt så mycket mer...

Nu till Julhelgen!

I torsdags begav jag mig iväg hemåt. I bilen hade jag Ylva, Nisse och Frasse. Resan gick bra även om jag hade dåligt samvete över att katterna skulle behöva åka så långt men då slapp dom i alla fall vara ensama på julafton!

Första natten höll dom ALLA vakna... vilket resulterade i att vi alla (förutom pappa som orkade sig iväg till jobbet) var sega hela långa dagen. Nu har dom i alla fall vant sig vid det stora huset och ligger för det mesta och sover SOM VANLIGT! Lata katter...



Julafton!!!

Idag har det varit en väldigt speciell julafton, inga julkänslor, nästan ingen snö och inte jul här hemma i huset! :O Utan vi var hemma hos Petra och Tony, vilket i och för sig var helt okej ;) men ändå..

Nu tänker jag sluta skriva och bara ladda upp bilder :)

 


Portrait Retouching

Publicerat 2011-12-05 Kl 21:56:24 | Kreativitet - Photoshop | 0 Kommentarer

Jag har inte haft tid med att blogga som ni kanske har märkt. Eller tid har jag väl haft men jag har prioriterat annat! Som att sitta och nöta photoshop.

Jag har nämligen tänkt att först och främst skriva om Högskoleprovet nu i vår för att sedan söka till Högskola nästa år. Programmet Grafisk Design och Webbutveckling (klicka på namnet för att komma till programmets hemsida) här i Jönköping.

Programmet verkar vara lite som det jag gick på gymnasiet. Varför gå en sådan linje kan man ju undra då? Och det är för att jag vet att jag är bra på det men jag vill bli bäst. Jag vill bli bäst och kunna skaffa migett vettigt jobb inom någonting jag faktiskt utbildad mig inom!



Och med det lägger jag upp två bilder som jag jobbat med nu den senaste tiden:



Denna bilden är den första jag verkligen lagt ner tid för att ändra på alla dem grejorna jag velat ändra på. Tittat extra på detaljer som jag annars inte brukar göra. Helt enkelt jobbat långsammare för att inte missa någonting och jag är helnöjd! :)





Denna bilden däremot har jag verkligen jobbat utanför "mitt område". Eftersom man många gånger måste måla i hårslingor för hand för att göra en bild bättre utmanade jag mig med denna.
Jag har målat om hela håret, bara sparat hårslingorna längst ner och några i luggen. Hårstrå för hårstrå har jag suttit och ritat i datorn. Med min ritplatta såklart. Det hade ALDRIG funkat utan den. Och jag måste säga att jag tycker själv att bilden blev väldigt mycket bättre än originalet! :)



Jag fick även paket från Adlibris idag. En bok som heter "Professional Portrait Retouching Techniques for Photographers using Photoshop". Jag vet JÄTTELÅNGT namn!

Jag hade hoppats att den skulle ta med ännu mer avancerade tekniker MEN det finns säkert någonting bra jag kan lära mig från boken. :)







RSS 2.0