NO MORE LCHF!

Publicerat 2012-02-27 Kl 21:00:45 | Jonna - LCHF | 2 Kommentarer

Det är faktiskt sant, jag slutar med LCHF. Inte för att jag inte tycker att det är bra, utan för att det blir lättare när jag ska göra mat och att jag har kommit dit jag vill komma.

1. Jag är aldrig sötsugen längre. (och om jag mot förmodan blir det tar jag ett äpple)
2. Jag äter ca hälften så stora portioner än innan. (äter aldrig om jag redan är mätt)

och då tycker jag att jag kan äta vanlig mat om jag håller mig till dom punkterna så som dom är nu. Det kommer förmodligen bli billigare nu när vi handlar för veckan samt att det är lättare att komma på något att äta.

Jag kommer fortfarande att tänka i LCHF banorna, inte frossa i kolhydrater men att äta litegrann och träna!

Så idag åt jag härlig köttfärslimpa med pressad potatis, grönsaker och beasås.. dock orkade jag inte äta upp allt men det var gott!


Vårmys

Publicerat 2012-02-25 Kl 14:22:54 | Kreativitet - Nikon D5000 | 0 Kommentarer

Det är så skönt för både kropp och själ att våren börjar kika fram. Solen värmer och luften är riktigt behaglig!

I förrgår var jag ute och gick med kameran, 4,7km i runt 60 min (exakt tid har jag inte men jag skrev på facebook precis innan jag gick ut sen stod det på just det inlägget "skrevs för ungefär 1 timme sedan").. Det var riktigt skönt att gå långt, dock fick jag jaga solen då jag gick ut lite för sent ;)

Idag har solen visat sig nästan hela dagen och även om jag har jobbat idag (7-12) så har de varit riktigt skönt med detta vårväder!






Jag skulle faktiskt döpa den till..

Publicerat 2012-02-20 Kl 20:59:20 | Ätbart - Fikabak | 3 Kommentarer

... "en chokladboll för vuxna" då den är ganska stark och det räcker med en liten :D

kikade runt på blogg.se när jag hittade en blogg som hade knåpat ihop ett recept på chokladbollar som skulle smaka nästintill som Delicato-bollen! Självklart var jag tvungen att testa!

Recept (som jag använt):
3½dl glutenfritt havregryn (semper)
100g rumsvarmt smör
0.7dl lättströ (istället för socker)
1 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
1½ msk kakao
x grädde
samt kokos till garnering


Först mixade jag havregrynen i en vanlig mixer tills det blev mjölaktigt. Sen blandade jag smör och socker först innan jag tillsatte alla andra ingredienser. Jag skrev x grädde eftersom jag inte vet hur mycket jag hade i. Jag hade i det sist och hällde i små mängder tills jag fick den konsistensen jag ville ha! Sen rullade jag dom i kokos, och möjligtvis slank kanske 1 eller 2 ner redan när jag gjorde dom ;)




Nära döden...

Publicerat 2012-02-19 Kl 21:07:00 | Jonna - LCHF | 2 Kommentarer

Efter att inte ha ätit någonting som KNAPRAT på cirkus 4 veckor måste jag bara berätta att jag dog lite nyss... Mina sinnen exploderade så fort jag tog första tuggan.. MUMS!


Håller med Ylva!

Publicerat 2012-02-18 Kl 20:13:16 | Jonna - Tankar | 6 Kommentarer



Ylva skrev en lista på en massa saker hon saknar...
och idag håller jag med på alla punkter..

Folk som inte har flyttat en herrans massa mil vet inte vad vi har att göra med varje dag. Jag kan säga det rätt ut, jag är väldigt ensam här nere och mår inte speciellt bra på grund utav det...

Folk säger att jag får börja göra saker, men som vadå? Vad ska jag göra.. Jag har inga kompisar här, Dennis har inga speciella kompisar. Jag är inte den som bara börjar prata med någon bara sådär, typ inne på Ica "jasså, blev panpizza idag?" ehum nää..

Det finns bara ett fåtal människor som jag funkar med.. och ni vet vilka ni är.. och jag saknar er.

Jag är rädd för att ta kontakt med nytt folk, för jag kan missuppfattas väldigt lätt.. Jag är glad, väldigt ofta, jag vill gärna få folk att le, att se livet lite ljusare. Vissa kan tro att jag blundar för problem. Men när det väl gäller, så är jag alltid allvarlig och försöker hitta den bästa möjliga lösningen. Jag ställer alltid upp. Alltid. Men folk ser mig ibland som en pajas, men det är för att JAG mår bra när andra mår bra.

Ett exempel: Idag kom det in en farbror till konditoriet där jag jobbar, en som dom säger alltid är tjurig och kortfattad. "Hej!" sa jag innan han hade sett mig och jag log som jag alltid gör mot kunderna. "En semla och kaffe" sa han lite smått sådär och tittade ner i golvet. "Jasså, då måste jag få fråga om du skulle vilja ha en stor eller kanske en liten?" sa jag och tittade honom i ögonen med ett leende. "Jaha, har ni två storlekar?" sa han då med en liten LITEN tendens till ett leende... "Aaah, vi har den stora (pekade på den stora) och sen har vi denna lilla lilla semla (pekade på den lilla)" Sa jag och fortsatte le. "Ja nej men då tar jag den stora" sa farbrorn och började faktiskt le lite. "Ja men det tycker jag att du gjorde rätt i, för tar man den lilla då kanske man blir lite ledsen i ögat när man tagit den sista lilla tuggan och insett att man faktiskt hade velat haft mer!" sa jag medans jag lade upp Semlan på den finaste assietten jag hittade. "Jamen det har du ju faktiskt rätt i!" sa han och då log han faktiskt ganska mycket. och jag blev SÅ GLAD! Den farbrorn som alla säger är så tjurig fick jag att le, det gjorde min dag...

sådär då hoppar vi tillbaka från det lilla sidospåret där...




Jag saknar att gå ut på krogen, lyssna på musik och bara träffa en massa udda folk...
Jag saknar att ha någon att göra det med...
Jag saknar att gå runt och bara drälla i butiker, samtidigt som jag pratar med någon om allt mellan himmel och jord...
Jag saknar att bara sitta och titta på tv med någon utan att säga ett enda ord och inte känna mig ensam...
Jag saknar att känna igen folk på stan...
Jag saknar att få nostalgikänslor när jag är på vissa ställen...
Jag saknar att ha någon att prata med...


Telefonen ÄR INTE samma sak...

Ibland saknar man väldigt mycket, och ibland tänker man lite för mycket på vissa saker.. och ibland tvivlar man på de val man har gjort i livet..

Att inte må speciellt bra gynnar inte direkt ett förhållande heller, men jag hoppas på ljusare tider..

Jag mår i alla fall lite bättre av att "sminka mig och göra mig snygg", det känns som "vanligt" då vilket jag behöver känna ibland..



Omöjliga jävla tårta!

Publicerat 2012-02-12 Kl 22:41:03 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Bara 2 timmar kvar sen fyller jag 22 år :D Grattis till mig!

Idag har jag firat tillsammans med Dennis, mamma, pappa, mellansyster, farmor, faster, Dennis mamma, Dennis pappa och våran granne. En hel del människor helt enkelt vilket var kanonskoj då det är rätt dött här annars ;)

Jag bjöd på tårta.. och vilken JÄVLA TÅRTA!!!! Det började igår, igår kväll när jag skulle baka den där marängbotten som jag skulle ha till tårtan. Sent igår kväll visade det sig att den blev HELT misslyckad. Panik fick jag, jag hade ju inga fler ägg! Plan 2 blev att ställa klockan tidigt för att gå till Konsum kl 07.00 för att köpa nya ägg, vilket jag gjorde, 2st 12pack.

Jag tänkte att jag skulle göra fransk maräng, och tog en skål i ett vattenbad, hade i alla ingredienser som skulle vara där, rörde runt hela tiden som man skulle sen PANG! Inte fan tänkte väl jag på att jag hade tagit en glasskål som naturligtvis skulle spricka av värmen.. sa jag att klockan var 07.00 på en SÖNDAG!

Dock var jag glad över att jag hade köpt 2st 12pack så jag kunde börja på en 3:e sats. Denna gången vispade jag den kall, ställde in den i ugnen och hur såg den ut 20min senare (den ska grädda i 60min) JO SOM DEN FÖRSTA JÄVELN! Jag började gråta i ren panik då det endast var 1½timme kvar innan alla skulle komma!!! Jag sprang in till sovrummet och väckte Dennis med orden (tillsammans med massa tårar) "Det går ju inte! Det går ju inte att göra den där jäääävla tårtan" brölade jag. Han gick upp, tog en tripp till Konsum och samtidigt ringde han sin pappa (som är bagare). Tydligen går det inte att göra maräng på lättströ!?!?!

Så det fick bli att göra det på 2/3 vitt socker och 1/3 lättströ... men men det är ju trots allt nästan min födelsedag så jag fick väl fuska då!



Det blev inget mästerverk, jag hann precis ta ut den, kyla den och garnera den tills det var dags att servera. Dock blev inte Marängen hård utan blev mer som Marshmallows men om jag får ha åsikter om den själv så tycker jag att det blev väldigt god! Så det så :D


Det blev även lite paket till mig (och till Mamma då hon fyller på Tisdag!) och detta fick jag:

Födelsedagar

Publicerat 2012-02-09 Kl 13:21:57 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Mamma, Pappa, Linn, Farmor och Nettan kommer nämligen hit i helgen, MEGAGLAD, eftersom jag fyller år på Måndag :D

Vi ska gå på resturang på lördagen sen kommer dom hem hit så ska jag bjuda på Tårta (a la LCHF) och Kaffe (Mjölk till mig då jag INTE dricker kaffe)

Sen fyller ju Mamma år på Tisdag så då tänker jag och Dennis passa på att fira henne :) så idag har jag fixat paket till Mamma, det hade blivit snyggare om klisterlappen inte lossnade hela tiden (därav tejpen) men jag tror inte att mamma bryr sig så mycket ;)


Bacon i Mikro

Publicerat 2012-02-09 Kl 10:37:28 | Ätbart - Matlagning | 0 Kommentarer

Det går faktiskt hur bra som helst att tillaga sina baconskivor i en Mikro. Jag är inte sådär jättekräsen att dom måste SE stekta ut, utan jag nöjer mig med att dom smakar stekta, vilket dom gör i en mikro!

Man tar en vanlig tallrik, lägger 2 lager hushållspapper, lägger på baconskivorna med lite mellanrum (får tyvärr inte plats så många), lägger på 2 till lager hushållspapper ovanpå baconen sen in i mikron!

1 Min - mjuka
2 Min - lite hårdare
3 Min - knaperstekta

Jag har dom alltid inne i 3 minuter, vet inte riktigt om jag håller med om att dom blir knaperstekta då (tiderna hittade jag på nätet) eftersom fettet inte steks bort. Men det smakar gudomligt och vad har du att diska? EN tallrik.

Omnomnom!


Almost there!

Publicerat 2012-02-08 Kl 20:22:07 | Bloggen - Bloggdesign | 1 Kommentarer

Här har vi då en före och efterbild på designen. Några få grejor är kvar att göra. Plus att jag säkert kommer på någonting att ändra under de närmaste dagarna. Men grunddesignen är klar :)



Dags för ny bloggdesign!

Publicerat 2012-02-08 Kl 19:27:08 | Bloggen - Bloggdesign | 0 Kommentarer

Nu under den närmaste typ halvtimmen kanske (19.30-20) kommer jag byta bloggdesign.

Då kan de se lite knas ut!


Om ni inte ser något tryck på [F5] på tangentbordet!

Garderobsdörrarna!

Publicerat 2012-02-05 Kl 00:27:19 | Vardag - Lägenheten | 0 Kommentarer

Äntligen har vi skaffat någonting till sovrummet så vi slipper se rätt in i Garderoberna. Dörrarna och luckorna som skulle suttit för hade ca 5 lager tapet på som tar en evighet att få bort, plus att det skulle kosta massvis med pengar att lämna in för att få fixade.

Vi köpte helt enkelt panelgardiner (lite hårdare än vanligt tyg, antar att det är lite plast? i) som vi fäste med en list upp vid taket. Blev riktigt bra tycker jag, samt att man kan byta dom om man vill förnya med färg etc.



Dom är lika långa men eftersom dom hänger med lite olika avstånd från kameran samt inte riktigt har "hängt ut sig" så ser som ojämna ut.

Ica's Färs med Lax

Publicerat 2012-02-04 Kl 21:16:22 | Vardag - Katterna | 0 Kommentarer

ÄNTLIGEN har Nisse och Frasse lärt sig att äta billig kattmat! Gör faktiskt ganska så mycket för ekonomin. Köpte alltid Icas portionspåsar med bitar i sås som dom är helt besatta av. Insåg sedan att denna också fanns på burk för halva kilopriset. KANON tänkte jag, men inte katterna. Kräsna små saker. Jag testade även bitar i gelé, färs med kyckling och färs med lax. och dom verkar AVGUDA färsen med Lax så nu är jag en glad kattägare! :D

 


Delifresh Low Carb

Publicerat 2012-02-04 Kl 00:00:52 | Jonna - LCHF | 2 Kommentarer

Jag och Dennis drog till MAX tidigare idag då vi var i stan och kände att vi behövde äta något. MAX föreslog jag då dom har ett "Low Carb"-mål..

Jag blev faktiskt glatt överraskad! Det var riktigt gott.. Hamburgare med ost, tomat, lök och dressing i två salladsblad istället för bröd. Den enda nackdelen var att dom lade tomaten, löken och dressingen under hamburgaren istället för på och då blev det rätt kladdigt.

Men om ni vill äta "snabbmat" utan att få ångest efteråt så kan jag rekommendera den! Jag dricker CocaCola Zero till eftersom den varken har socker eller sötningsmedel i sig. Plus att jag valde till minimorötter, som jag inte orkade äta.. :P

 

Edit 4/2-12: Jag tar tillbaka att Cocacola Zero inte innehåller något sötningsmedel, fick en påminnelse av Katarina och kom då på att jag läst på burken säkert 100 gånger och har ju sett att det står sötningsmedel. Så FEL av mig!


Vinyla Hem

Publicerat 2012-02-03 Kl 23:49:54 | Vardag - Lägenheten | 0 Kommentarer



Idag kom ett litet paket ner i brevinkastet från VinylaHem. Jätteglad blev jag och slet upp förpackningen, läste igenom hur man skulle göra. Tvättade allt kakel och började sedan sätta upp dom en efter en. VILKET PILLGÖRA. Men det blev hur bra som helst, jag är JÄTTENÖJD! och Dennis tyckte också att det gav köket en helt ny känsla. En stilren känsla. Det var till och med roligare att laga mat! :D



I HEART IKEA <3

Publicerat 2012-02-02 Kl 21:24:43 | Vardag - Lägenheten | 0 Kommentarer

Tänk att små saker kan göra helheten så perfekt..


Idag har vi satt upp lite hyllor samt att jag var och köpte ett nytt överkast. Det som är kvar att göra i lägenheten nu är att fixa panellängder framför garderoben (istället för garderobsdörrar), väggarna i kontoret, samt rullgardin där inne, diskmaskin, panelgardin bakom soffan (så det blir en "klick" färg), en stor växt inne i sovrummet samt en liten tv och kanske lite mer på väggarna (typ tavlor). Sen tror jag att vi är rätt så klara :D förutom altanen då men det får ju vänta tills i vår/sommar!

Samt svart kakeldekor som kommer hem i brevlådan imorgon som vi ska ha i köket. Fotar bild när det är klart! :D


PS. Nisse ser alltid så ledsen ut eftersom hans övre ögonlock ligger som dom gör.. "Snela kom å klapa mej!"

Förnyelse och Nystädat

Publicerat 2012-02-01 Kl 22:19:56 | Vardag - Lägenheten | 0 Kommentarer

Idag har jag ägnat från ca kl 10.30 till kl 16.00 med att städa lägenheten och tvätta. 4 maskiner tvätt har jag hunnit med och imorgon är det dags för 1 till. Massa påslakan och sådant, blev en del smutsigt när Frasse var dålig i magen....

Sen när Dennis kom hem käkade vi middag direkt och drog sedan till IKEA för att införskaffa lite nytt till lägenheten då vi inte anser att alla rum är mysiga.

Det blev: En hylla att ha över sängen; två ramar, en lykta och en blomma att ha på hyllan. Två prydnadskuddar till sängen. Två mattor (1x1m) att ha på varsin sida av sängen. Samt att jag köpte två små hyllor i måndags som ska sitta i vardagsrummet.

Imorgon ska Dennis ta med sig borrmaskinen så då ska vi sätta upp allt :) sen skickade jag efter svart kakeldekor som vi ska ha i köket, ska bli shackrutigt!

Här kommer lite bilder från en nystädad lägenhet samt våran planlösning (sorry för den dåliga kvaliteten, fotade med Iphone, vilket inte funkar sådär jättebra i dåligt ljus..)





Synundersökning

Publicerat 2012-02-01 Kl 11:19:08 | Vardag - Övrigt | 2 Kommentarer

Jag tänkte att det var dags för mig att gå på en synundersökning vilket jag gjorde idag. Jag var lite nervös för sist jag kollade synen var när jag var 16år och skulle börja övningsköra, men då kollar dom ju inte noga, i alla fall så gjorde dom inte det när jag kollade.

Nu fick jag ju sitta i sådan där sak som byter linser och färger etc. samt läsa på en sådan där tavla. Ja en helt vanlig undersökning.

Eftersom ALLA i min familj har glasögon så kände jag att mina ögon kanske inte är tillräckligt starka för att kunna klara av att undkomma glasögon, samt att jag själv tycker att jag ser sämre och har huvudvärk lite då och då.

MEN tydligen så står jag fortfarande emot alla odds. Jag har inget synfel, i alla fall inget permanent. Däremot har jag förmodligen ett litet (extremt litet) tillfälligt synfel (närsynt, höger öga) då jag sitter mycket vid datorn. Men optikern sa att om jag tar en paus då och då på bara någon minut och kolla så långt bort jag kan genom fönstret när jag sitter vid datorn kommer det gå tillbaka.

Eftersom jag själv tycker att jag ser sämre sa hon att det kan bero på att jag kan ha varit översynt som barn (vilket jag själv tror då jag såg väldigt mycket detaljer, nästan så det var jobbigt) så har jag växt bort det översynta och ser som en "vanlig" person och känner då att jag ser sämre.

Anledningen till att mina ögon har svårt att ställa om från kort till långt har också med att jag sitter och stirrar in i datorskärmen då ögonen liksom krampar fast då dom jobbar ständigt när man kollar på någonting som är nära och att dom är i viloläge när man kollar på någonting långt bort. Så jag ska börja ta pauser och kolla på saker långt borta.


Men alla i familjen kan fortfarande ha lite hatkärlek mot mig för mina ögon är det inget fel på, HA!






RSS 2.0