Hamilton & Mission Impossible @ SFbio

Publicerat 2012-01-28 Kl 11:37:10 | Video - Film & Bio | 0 Kommentarer

Idag ska jag och Dennis gå på bio, TVÅ gånger :D Det har jag aldrig gjort förut men någon gång måste väl vara den första. Klockan 15.15 börjar första filmen som blir:



för att sedan ha lite dötid tills klockan bli 21 för att då se:



 

Får se hur det går med mitt LCHF schema idag, får nog äta middag nu innan 15 :D Tacogratäng!


Hur smakade det?

Publicerat 2012-01-26 Kl 19:44:48 | Jonna - LCHF | 0 Kommentarer

Nu har ju inte hela veckan gått men i alla fall 4 dagar har det gått med nya LCHF-schemat och jag tänkte gå igenom lite av maträtterna, vad jag tyckte om dom osv. (kul att jag valde cupcakes som betygsättning då det är ett big NO-NO!)



Lax i ugn med blomkålspuré:
Laxen var väl helt okej, jag fyllde den med Crème Fraiche och fetaost, skall ta lite grönmögelost nästa gång så kommer det nog smaka riktigt nice :D Blomkålspurén däremot var en riktig besvikelse, smaken av kokt blomkål som sedan mixas till en rätt så skum konsistens var varken min eller Dennis favorit därför kommer vi byta ut den nästa vecka till något annat av "tillbehören i kokboken" :)


Kycklingfilé med gräddstuvad broccoli:
Efter fiaskot dagen innan var det gott att äta någonting som var både gott och passade ihop, dock är vi inte riktigt där än. Men helt klart en förbättring!


Zucchini och blomkålssoppa med ostkex:

Soppan var en riktig höjdare, till och med Dennis tyckte att den var god! Dock gjorde jag ostkexen på Gräddost som inte var det ulimata, dom blev väldigt mjuka och flottiga. Ska nog ta Gouda eller något annat nästa gång, samt smula över lite mögelost så det får lite härlig smak.


Zucchini och aubergine gratäng med skinkschnitzel:

Jag var lite skeptisk till denna gratäng då det skulle vara tomatsås i, inte riktigt min favorit. MEN jag blev glatt överaskad, riktigt gott var det! Sen att jag stekte sönder köttet till långt över "well done" är ju en annan sak ;) Dennis tyckte att gratängen var helt okej förutom auberginen som var *^¨"#!&*... enligt honom. Men annars riktigt gott. Den får inte riktigt full pott då jag inte är ett jättestort fan av tomatsås.



Jag har tyvärr inga bilder för både jag och Dennis har varit så hungriga när maten varig klart så vi har slängt oss över det... Men samma matschema nästa vecka och då ska jag försöka vara bättre på att fota maten och inte ha så bråttom!!! :)


Lax i ugn och Blomkålspuré med Parmesan

Publicerat 2012-01-23 Kl 19:16:20 | Jonna - LCHF | 1 Kommentarer

Stod det på middagsschemat idag och det var väl ingen höjdare..

Det enda som smakade något var fyllningen till Laxen (Creme Fraiche och Fetaost) resten var.. smaklöst.
Ska ju äta detta nästa måndag igen så jag får försöka klura ut hur jag ska få purén att smaka mer och gott samt ifall jag ska köra på vanlig stekt lax med citronpeppar och kall sås istället så kanske laxen får lite mer smak!


Annars fuskade jag idag, utan att varken jag eller Dennis tänkte på det.. AJA BAJA.. åt en Piggelin :P



Imorgon är det ny dag och jag ser fram emot frukosten, jag gillar tonfisk ;)

Min lilla älskade Frasse <3

Publicerat 2012-01-23 Kl 16:57:59 | Vardag - Katterna | 0 Kommentarer



Som jag skrev tidigare så skulle jag till veterinären och nu har jag varit där. Jag hade aldrig väntat mig vad jag skulle få reda på.. behöver jag ens säga att mina tårar började spruta?

Frasse är drabbad av ett virus som heter coronavirus, och kommer förmodligen (enligt hans värden) att utveckla den farliga formen FIP som är direkt dödlig...

www.sva.se beskriver det såhär:


"Infektion med kattens coronavirus (Feline coronavirus, FCoV) är vanligt förekommande hos svenska katter. Viruset delas ofta in i två former: en tarmform (enterisk form) och en FIP-form.

Tarmformen av coronavirus är den smittsamma formen av kattens coronavirus. Hos framförallt unga kattungar kan virusinfektionen orsaka diarré, men denna brukar snabb gå över av sig självt och hos de allra flesta infekterade katter orsakar virusinfektionen aldrig några symtom på sjukdom.

I en del fall sker dock en förändring av coronaviruset så att det utvecklas till en FIP-form. Det är denna FIP-form av coronavirus som orsakar den obotliga, dödliga sjukdomen FIP hos katt. Förändringen av virus sker efter det att en katt infekterats med den smittsamma tarmformen av coronavirus, och FIP-formen av coronavirus anses inte vara smittsamt. En katt med FIP skall alltså inte kunna smitta andra katter med just FIP."


om någon av er vill läsa vidare om sjukdomen klicka HÄR!

Jag verkligen bönar och ber om att Frasse kommer trotsa sina värden och inte utveckla FIP, att han slipper dö som kattunge och att han får ett långt och fint liv tillsammans med mig, Dennis och Nisse.

Idag är en tung dag...

Time to work!

Publicerat 2012-01-23 Kl 12:47:00 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Idag var jag en vända till Arbetsförmedlingen och skrev in mig som arbetssökande. Jag pratade med handläggaren och enligt henne och alla mina uppgifter har jag mycket stor chans att få ett jobb som jag kan ha tills jag börjar plugga igen. Men eftersom jag ligger så nära arbetsmarknaden kan dom inte hjälpa mig? utan jag får söka på som vanligt.. Triiiist..

Jag ska på återträff om typ 1 månad sen varje fredag är det någon aktivitet kl. 10 på Arbetsförmedlingen i Jönköping där företag kommer och söker folk. Vi får väl se om det kan vara någonting! :)

Jag ska sätta mig och söka jobb sen men nu ska jag göra lite dagliga sysslor för att sedan åka med Frasse till Veterinären för återbesök och hoppas på att han blivit av med Parasiten. Tyvärr har han börjat hosta igen -.- ALLTID ÄR DET NÅGOT! suck...

LCHF - Dag 1

Publicerat 2012-01-23 Kl 12:42:02 | Jonna - LCHF | 0 Kommentarer

Idag är det första dagen på LCHF schemat.. snacka om att jag ser fram emot allt detta, läste igenom receptet till våran middag idag och det verkar hur gott som helst!

Jag har tagit mina första mått (som jag inte kommer publicera förens jag har något att jämföra med). Jag tog mått på: axlar, rygg/bröstben, bröst, midja, buk, rumpa, lår, vader, överarm och underarm. Samt att jag vägde mig själv (Jag har ca 15kg att gå ner). Detta ska jag göra varje Måndag för att hålla lite statistik på det hela! Samt att ha någonting att redovisa för er!

Ska försöka hasa mig iväg till gymmet senare med! :)


Laaater

Dags att bli smal!

Publicerat 2012-01-21 Kl 22:24:15 | Jonna - LCHF | 0 Kommentarer

Innan jag drog till sälen köpte jag boken "Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt" av Katrin Zytomierska. Efter att läst den grundligt nu när vi var uppe i Sälen så är jag taggad till TUSEN! Det stod så mycket bra i den boken och från och med Måndag ska jag följa matschemat som finns i boken till punkt och pricka. I boken står det även exakt vad jag får äta. Allt som inte står med på listan är alltså ingenting jag kommer äta under den kommande tiden. Tänker INTE synda!



Detta får jag äta enligt denna boken:

KÖTT: Rött kött, griskött, kyckling, kalkon, korv (med hög kötthalt, minst 75%), alltså allt kött. Så länge det inte innehåller en massa saker utöver rent kött!

FISK: All fisk.

ÄGG: Detta är basfödan i LCHF.

SKALDJUR: All sorts skaldjur.

GRÖNSAKER: Blomkål, broccoli, squash, aubergine, avokado, grön paprika, grönsallad, haricots verts, sockerärtor, gurka, kronärtskocka, spenat (helst stuvad!), kål.

FETT: Smör, grädde, olja.

OST: Dessertostar, feta, mozzarella, halloumi.

SNACKS:
Grok, Babybel, ölkorv.

DRYCK: Vatten, kaffe, te, mjölk.

LIVLINOR: Mörk choklad, sukrin, samma som snacks. Light läsk (om man måste)



Från och med Måndag kommer jag även ha ett matschema som kommer att vara i 2 veckor för att sedan bytas till ett annat. Men det schemat jag kommer ha i början ser ut såhär:

Lunch: (lika alla dagar) Husmanskost utan kolhydrater eller sallad med mycket dressing. ½ Grillad kyckling.




Enligt mig kommer detta bli riktigt nice. Nu när jag var i Sälen så syndade jag rätt mycket då det inte är lätt att hitta LCHF anpassad mat. Men jag måste säga att jag har mått lite smått illa hela veckan och ser fram emot att få äta denna kost igen. Då jag mådde riktigt RIKTIGT bra förra veckan då jag åt den kosten. :)

Skidsemester a la Sälen/Tandådalen

Publicerat 2012-01-21 Kl 20:31:53 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Som ni kanske har märk har det inte hänt speciellt mycket här på bloggen, eftersom jag har varit i Sälen på skidsemester med Dennis, glömde påminna er bara ;)

Vi har haft en riktigt bra vecka, perfekt att åka upp såhär tidigt på året då backarna är helt underbara och man slipper en massa köer vid liftarna. Vi har haft 0 grader som varmast och -16 som kallast. Burr!

Dennis lärde sig åka Snowboard första dagen vilket jag tycker är lite fuskigt, för mig tog det 3 dagar, dock var jag lite yngre då och hade skidåkning i blodet. Jobbigt att sitta fast med båda fötterna på samma "skida" då ;)

Vi avrundade besöket med Lammet & Grisen där högdpunkten var efterrätten, godaste jag någonsin ätit (Vitchokladmousse på chokladbrownie, med ananas- & passionsfruktsalsa) men extremt dålig valuta för pengarna.


Alltså 3 "tuggor" - 119;- NOT NICE! (Bild tagen från Google)



Jag tänker inte säga så mycket mer om våran vistelse utan jag låter lite bilder samt videoklipp stå för resten av detta inlägg! (Om det är någon som vil hyra våran stuga så är det GuMo som har hand om det och stugan är "Kronstigen 21")



























 

 

DET KOMMER FILMER STRAX!!





Soo far.. LCHF

Publicerat 2012-01-10 Kl 17:47:28 | Jonna - LCHF | 4 Kommentarer

Nu är det 3:e dagen jag äter LCHF och jag kan verkligen inte klaga!

Jag tänkte att jag skulle visa er lite vad jag har ätit dom senaste dagarna så får ni se att jag verkligen inte svälter ;)


Baconlindad Kycklingfilé med Kokta Grönsaker och Gräddsås
Kycklingfilén fyllde jag med soltorkade tomater och purjolök. Såsen gjorde jag på grädde, grönsak-/kalvbuljong och lite strimlad purjolök samt kryddor.




Baconomelett med kallt pålägg
Som pålägg har jag haft hackad rödlök, fetaost, pärltomater och färska champinjoner.




Baconomelett med smält gräddost, strimlad skinka och kallt pålägg
Denna omelett gjorde jag lite mer som en pizza då jag hade strimlad skinka och riven ost ovanpå medans omeletten låg i stekpannan. Pålägg blev en sallad gjord av isbergssallad, gurka, paprika, pärltomater, fetaost och färska champinjoner. Jag toppade även pizzan med lite torkad basilika.




Oopsies > Langos
För det första tänkte jag berätta vad Oopsies är för något. Det är LCHF bröd gjort på ägg och philadelphiaost. Ja det smakar väldigt mycket som stekt ägg eller omelett. Därför tyckte jag inte alls att det passade sig som "ostmacka" men jag upptäckt att det var väldigt gott som Langos. Langos är i regel friterat bröd med cremefraise/gräddfil som bas. Jag valde att ha på cremefraise, hackad rödlök, räkor, ishavsrom och lite dill samt peppar. Mycket gott! Jag använde Philedelphia Vitlök och Örter till mina Oopsies.






LCHF

Publicerat 2012-01-07 Kl 20:02:44 | Jonna - LCHF | 3 Kommentarer

 

Alla produkter med ett + framför är alltså helt okej att äta, dom med ett - framför bör inte ätas och dom med ett o framför kan ätas i LITEN mängd om man känner att man måste.

+ FET FRUKT (Så som Avokado)
+ FETT (Riktigt smör och Bregott)
+ FISK & SKALDJUR (Gärna fet fisk som Lax)
+ FÅGEL (Kyckling & Kalkon)
+ GRÖNSAKER (Sparris, Broccoli, Squash, Gurka, Aubergine, Oliver, Spenat, all sorts Grönsallad)
+ KÅL (Blomkål, Vitkål, Brysselkål, Grönkål)
+ KÖTT (Lamm, Vilt, Gris, Nöt)
+ MATOLJA (Olivolja, Rapsolja)
+ MEJERI (Grädde, Creme Frasise, Yoghurt, vanlig och Grekisk/Turkisk, Mjölk, Fil)
+ OST (Gärna fet ost som Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozarella, Keso)
+ SVAMP
+ ÄGG (i alla former)

- CHARKVAROR
- FRUKT
- KOLHYDRATER
(Ris, Majs, Couscous, Bulgur)
- MARGARIN
- MATOLJA
(Majsolja, Jordnötsolja, Sojaolja, Solrosolja)
- ROTFRUKTER (Potatis, Kålrot, Rödbeta, Morot)
- SOCKER (Vitt socker, Brunt socker, Sirap, Honung, Godis, Läsk)
- SPANNMÅL (Bröd, Pasta, Gröt. Även fullkorn)
- SÖTAD MAT (Kakor, Kaffebröd, Snabbmat)
- TILLTUGG (Popcorn, Chips)

o ALKOHOL
o BÖNOR & LINSER
o CHOKLAD 65-70%
o FRUKT
o NÖTTER, MANDEL, SOLROSFRÖN




Tillsammans med denna diet, som jag egentligen inte vill kalla diet då jag tycker att den helt enkelt verkar hälsosam (om man jämför med andra dieter), kommer jag träna regelbundet på gym.

Denna diet börjar nu redan på måndag! Wish me luck!

Ungefär 10-13kg tänkte jag satsa på att gå ner. Och ni som då kommer säga. Nej usch, så mycket ska du väl inte gå ner.. har ni träffat mig på länge? Eller har det gått sisådär 1 år eller längre? För just då vägde jag 10-13kg mindre än vad jag gör nu..



Nej dags att göra något vettigt istället..

Första inlägget 2012

Publicerat 2012-01-06 Kl 23:19:55 | Vardag - Övrigt | 0 Kommentarer

Jag vet att det är evigheter sedan jag bloggade sist, men jag har verkligen inte vetat vad jag skulle blogga om. Även om det har hänt en massa saker varje dag. Jag menar det har ju till och med varit nyår!

och nu har jag inte riktigt tid att blogga för det känns som om jag har en massa andra saker jag också vill göra just nu ^^ så då ger jag er denna lilla video från nyår. Lite raketer är alltid skoj :D

 

 

PS. Jag tror att jag har ledsnat på godis, köpte lite idag eftersom det är fredag men jag vet inte om jag tyckte att det var så gott :/ Imorgon är det dags för gym igen Weeeeiii :D






RSS 2.0